• TENERIFE
  • GRAN CANARIA
  • LANZAROTE
  • FUERTEVENTURA
  • LA PALMA
  • LA GOMERA
  • EL HIERRO
Islas Canarias - Latitud de vida
Islas Canarias - Latitud de vida

GEMIDDELDE JAARTEMPERATUUR VAN 22 ºC EN EEN TEMPERATUURSCHOMMELING VAN CA. 6 ºC PER JAAR

De temperaturen op de Canarische Eilanden zijn zacht en stabiel en doen altijd lenteachtig aan. De gemiddelde maandtemperatuur is 18 ºC in januari en 24 ºC in augustus en het jaargemiddelde is 22 ºC. Bovendien is het verschil tussen het koudste moment ‘s nacht en het warmste moment overdag slechts 7 ºC, een variatie die erg klein is.

Dat deze temperaturen en het hoge klimatologische comfort een voorrecht van de natuur zijn, is al snel duidelijk wanneer we ze met de rest van Europa vergelijken.

In de winter is de gemiddelde temperatuur op de eilanden 18 ºC terwijl deze in de belangrijkste steden van Zuid-Europa 8 ºC en in de landen in Midden- en Noord-Europa 0 ºC bedraagt.

In de zomer is de gemiddelde temperatuur aan de kust van de Canarische Eilanden 23 ºC, zes graden hoger dan in de belangrijkste Europese steden. In de uren met de meeste warmte bereikt het kwik slechts 27 ºC tegenover 37 ºC in sommige van de bekendste toeristische bestemmingen aan de Middellandse Zee. Daarentegen komt in het zomerseizoen de gemiddelde temperatuur op de Canarische Eilanden niet onder de 20 ºC tegenover 13 ºC in de belangrijkste Europese steden.

El mejor clima del mundo
APP TE VERGELIJKEN

OM ZONUREN

VERGELIJK
El mejor clima del mundo
VOORDELEN VAN HET

KLIMAAT

ONTDEK
El mejor clima del mundo
DE MENING VAN DE

EXPERTS

ZIE INTERVIEW
El mejor clima del mundo

WEERSVOORSPELLING

RAADPLEEG

LAS IMÁGENES DEL ASTROFOTÓGRAFO DANIEL LÓPEZ

elcielodecanarias.com

Visita su página oficial: