• TENERIFE
  • GRAN CANARIA
  • LANZAROTE
  • FUERTEVENTURA
  • LA PALMA
  • LA GOMERA
  • EL HIERRO
Islas Canarias - Latitud de vida
Islas Canarias - Latitud de vida

HISTORISCH VERKWIKKEND

Sinds de tijd van de Grieken staan de Canarische Eilanden bekend om de gezonde eigenschappen en heilzame werking van het klimaat.

Vanaf de 17e eeuw droegen de expedities onder leiding van vermaarde ontdekkingsreizigers en naturalisten uit die tijd, zoals William Dampier, Nicolás Baudin, James Cook of Alexander von Humboldt, die de Eilanden aandeden als tussenhaven, er definitief toe bij de voordelen van het klimaat van de Canarische Eilanden te verspreiden om longaandoeningen en andere ziekten te bestrijden. In de 18e eeuw schreef William Anderson, arts en naturalist aan boord van de "Resolution", het fregat van de derde reis van James Cook, na zijn bezoek aan de Eilanden: "de lucht en het klimaat zijn uiterst gezond en in het bijzonder geschikt om ziekten zoals tuberculose te verlichten". Bovendien adviseerde hij artsen hun patiënten aan te bevelen naar de Canarische eilandengroep te reizen.

Enige tijd later benadrukte dokter John White ook de unieke voordelen van het klimaat van de Canarische Eilanden: "Ik ken geen beter [klimaat] voor het herstel van zieken".

Deze eerste voorstanders die de weldaden van het klimaat van de Canarische Eilanden bekendheid gaven, werden gevolgd door artsen in heel Europa die de Canarische Eilanden, toen het reizen steeds populairder werd, aanbevolen voor behandelingen op basis van zeewaterbaden en het leven in de buitenlucht met de voordelen van de zeewind. In navolging van dit advies waren er aan het einde van de 19e eeuw al duizenden toeristen die de Eilanden bezochten om reumatische ziekten en huidziekten, en in het bijzonder aandoeningen aan de luchtwegen te genezen of te verlichten. De Canarische Eilanden waren een bijzondere bestemming geworden waar men lichamelijk en geestelijk weer op kracht kon komen met allerlei soorten behandelingen die gebruik maakten van de therapeutische eigenschappen van de natuurlijke elementen.

Dankzij deze groeiende vraag verschenen de eerste gezondheidshotels op de Eilanden. Etablissementen van standing die de grondslag legden voor de toeristische ontwikkeling van de latere jaren en die de voorlopers waren van sommige van de beste resorts en hotels van Europa die zich tegenwoordig op de Canarische archipel bevinden. Het eerste was het Sanatorium in de Vallei van Orotava, geopend op 12 september 1886. Kort hierop volgde het hotel Taoro, in Puerto de la Cruz, en het hotel Santa Catalina, in Las Palmas de Gran Canaria.

Vandaag de dag bezoeken reizigers uit heel de wereld de Canarische Eilanden om lichaam en geest te vernieuwen. De zachte temperaturen, het uitzonderlijk aantal zonuren, de zuivere zeewind en het water maken samen met alle natuurlijke hulpbronnen deze archipel tot een paradijs van welbevinden.

El mejor clima del mundo

DE ZEE

NEEM EEN DUIK
El mejor clima del mundo
OBSERVEER HET HEELAL

HELDERE HEMELS

NEEM ZE WAAR
El mejor clima del mundo
DE MENING VAN DE

EXPERTS

ZIE INTERVIEW

LAS IMÁGENES DEL ASTROFOTÓGRAFO DANIEL LÓPEZ

elcielodecanarias.com

Visita su página oficial: